Huur- en betalingsvoorwaarden PDF Afdrukken E-mailadres

Bij boeking en verblijf gaat de huurder akkoord met de onderstaande huur- en betalingsvoorwaarden.

Algemeen
Voor de vakantiewoningen van ‘La Croix Rouge’ geldt een minimumverblijf van 7 nachten, van zaterdag tot zaterdag.  Bij aankomst bent u vanaf 16.00 uur welkom; vertrek op de zaterdag erna is uiterlijk 11.00 uur. In overleg kan hiervan worden afgeweken.

De kasteeltoren is geschikt voor maximaal 5 personen; het koetshuis voor maximaal 5 personen. Het is de huurder niet toegestaan om meer personen in de vakantiewoning onder te brengen en/of te laten overnachten, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen is met de verhuurder.

Huisdieren zijn in overleg toegestaan.

 

Betaling
U betaalt het totale bedrag in twee termijnen. Bij boeking dient binnen 1 week 50% van de totale huurprijs te worden aanbetaald. Na ontvangst van dit bedrag is de boeking definitief.
Het resterende bedrag (50%) dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de vakantieperiode te zijn voldaan. AIs de betaling dan niet binnen is, vervalt de reservering. In dit geval wordt de eerste aanbetaling niet terugbetaald.

Wordt er binnen 6 weken voor aanvang van de vakantieperiode geboekt, dan dient de totale huurprijs in één keer te worden betaald.

De borgsom bedraagt 200 euro per vakantiewoning. Bij aankomst dient dit bedrag contant voldaan te worden. Bij vertrek en na inspectie van de woning wordt dit bedrag contant terugbetaald.  Creditkaarten kunnen helaas niet geaccepteerd worden.

 

Annulering
Annulering door de huurder dient schriftelijk (per brief of via email) te worden gedaan.
Bij annulering is de huurder de volgende bedragen aan verhuurder verschuldigd:
50% van de totale huurprijs tot 6 weken voor de dag van aanvang van de huurperiode en
100% van de totale huurprijs vanaf 6 weken voor de dag van aanvang van de huurperiode.
Indien de verhuurder door overmacht de reservering moet annuleren, dan zal de huurder hiervan schriftelijk in kennis worden gesteld. Het aanbetaalde bedrag wordt geheel gerestitueerd. Huurder heeft niet meer of ander recht dan het reeds betaalde bedrag.

Vertrek eerder dan overeengekomen leidt ongeacht de oorzaak of aanleiding niet tot restitutie van de huursom.

De vakantiewoning mag niet worden onderverhuurd aan derden.

 

Aansprakelijkheid
De verhuurder heeft alles in het werk gesteld om de veiligheid in en om de vakantiewoningen te optimaliseren.  Zo zit op alle ramen op de etages een beveiliging op de ramen, op de tweede etage is een brandladder aanwezig, op alle deuren en de poort zijn goede sloten aangebracht, er ligt een wollen (onbrandbaar) tapijt voor de haard in de kasteeltoren, er zijn in beide vakantiewoningen rookmelders aangebracht en de trap van het zwembad kan verwijderd worden na een zwemfestijn zodat kleine kinderen niet bij het water kunnen.

De huurder is aansprakelijk voor alle schade door hemzelf of medehuurders toegebracht aan de vakantiewoning, tuin en/of inventaris. Eventuele schade dient direct, of in ieder geval voor vertrek, aan de beheerder doorgegeven te worden. Schadekosten worden verrekend met de borgsom. Wanneer de waarborgsom  daarvoor niet toereikend is, zal de huurder de meerkosten van de aangebrachte schade bij vertrek vergoeden.

De verhuurder is niet aansprakelijk voor:

  • diefstal, schade of verlies tijdens de huurperiode van de woning.
  • ongevallen in en om de woning.
  • tijdelijke, onvoorziene storingen aan apparatuur, stroom- of watervoorziening.
  • letsel van gasten tijdens verblijf door het gebruik van voorzieningen, gebouwen en/of inrichtingen.  Dit geldt in het bijzonder voor het gebruik van het zwembad.
  • overmacht van welke aard dan ook.

 

Huisregels
La Croix Rouge heeft de volgende huisregels waar gasten zich aan dienen te houden:

  • In de vakantiewoningen is roken, gebruik van drugs en overmatig alcoholgebruik niet toegestaan.
  • Van 24.00 tot 08.00 uur is nachtlawaai verboden.
  • Kinderen mogen nooit zonder toezicht van hun ouders van het zwembad gebruik maken.
  • De toiletten op de eerste en tweede etage van de kasteeltoren zijn sanibroyeurtoiletten. Hier mogen nooit tampons of ander maandverband worden ingegooid. De kosten van een nieuwe sanibroyeur zijn circa 500 euro.
  • Verblijf op landgoed  ‘La Croix Rouge’ moet een feest voor iedereen zijn.  Daarom vragen we u met respect om te gaan met de natuur en alle voorzieningen op het landgoed.