La Croix Rouge PDF Afdrukken E-mailadres

P4040260'La Croix Rouge' is een charmant landgoed in Huismes, dicht bij Saumur en de Loire, met een authentieke kasteeltoren en een koetshuis. Het ommuurde landgoed ligt op een heuvel met uitzicht op Chinon, het glooiende landschap en wijnvelden. Vanuit de poort loopt u het bos van Chinon in en op loopafstand is het dorpscentrum met o.a. een bakker, een slager, een kruidenier en een café.


Huismes maakt onderdeel uit van het Parc Naturel Regional Loire, Anjou, Touraine. De Loire is enkele jaren geleden door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed als de mooiste ongekanaliseerde rivier op aarde.  Vanuit Huismes kunt u vele beroemde Loirekastelen en schilderachtige dorpjes en steden bezoeken. Daarnaast biedt de rust en de ruimte van het gebied alle mogelijkheden voor mooie fiets- en/of wandelactiviteiten.


Tussen de activiteiten door is het heerlijk vertoeven in de tuin van 'La Croix Rouge', met een groot en zonnig terras, een boomgaard, een zwembad, kindertoestellen, fietsjes, speelgoed en een binnenplaats voor jeux de boules, badminton, basketbal en voetbal. Ook uw huisdier (mits niet al te groot) kan zich prima vermaken op dit ommuurde landgoed.


Omschrijving kasteeltoren


kasteeltoren_AR1De kasteeltoren bestaat uit twee delen: de woontoren en de trappentoren.
Op de begane grond van de toren is de woonkamer, die uitkijkt over Franse wijnlanderijen. Op heldere dagen zie je Chinon aan de horizon. Een grote open haard houdt het ’s winters en op kille avonden warm.


Op 1 hoog is een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een eenparsoonsbed, een toilet en een wastafel.

Op de tweede etage (de torenkamer) staan twee antieke bootbedden (twijfelaars). Deze etage heeft ook een toilet en warm en koud stromend water. Alle etages zijn circa 36 m2 en voorzien van een open haard.
Aan de noordkant bevinden zich de keuken en de badkamer. De keuken is van alle gemakken voorzien (gasfornuis met oven, afwasmachine. koelkast, apparaten en alle benodigde keukenattributen). In de badkamer, uitkijkend op het terras, kun je ’s morgens liggend in een antiek bad op leeuwenpootjes de eerste zonnestralen opvangen.


De tuin om de toren is ca 1/2 hectare en geheel ommuurd. Het grote terras biedt uitzicht op de tuin en het prachtige bordes van de kasteeltoren. Naast het terras is een professioneel opzetzwembad gebouwd (zeshoek van ca 7 bij 7 meter). Ideaal voor de kinderen, maar ook een heerlijke verkoeling voor ouders/ouderen. Dit zwembad is in juli en augustus geopend.

 

Klik hier om de fotogalerij van de Kasteeltoren te bekijken te bekijken!


Omschrijving koetshuis


koetshuisHet koetshuis maakt onderdeel uit van een complex van bijgebouwen rondom een binnenplaats. Aan de achterkant is een groot terras op het zuiden, grenzend aan de boomgaard. Als u geluk heeft, kunt u vanaf het terras verse vijgen, pruimpjes en appels plukken.
Op de begane grond is een ruime badkamer, met ligbad, wastafel, toilet, wasmachine en wasdroger. De keuken kijkt uit op de binnenplaats en is voorzien van alle benodigdheden zoals afwasmachine, koelkast en keukenapparatuur. Aan de zuidkant bevindt zich de woonkamer (56 m2) met een deur naar het terras.
Via de open trap bereikt u de slaapvertrekken (76 m2). Aan beide kanten van de zolder zijn ruime slaapkamers met genoeg ruimte om een kinderbedje bij te zetten. Tussen de kamers is een grote hal met toilet, kasten en reservebedden. De woning is geschikt voor maximaal 5 personen.

 

Het koetshuis is van alle gemakken voorzien zoals tv, internetaansluiting, barbecue en tuinameublement.

 

Op de binnenplaats van 'La Croix Rouge' is genoeg ruimte voor een potje jeux de boules, basketbal, badminton of een ander spel. En natuurlijk biedt de gehele tuin hoeken en hoekjes om languit een boek te lezen of lekker te mijmeren in het zonnetje. Voor de kinderen is er naast het zwembad een speelrek met schommels, fietsjes, een kinderbadje met een parasol eraan en veel speelgoed, voor binnen en buiten.

 

Klik hier om de fotogalerij van het Koetshuis te bekijken te bekijken!