Over de Loirestreek PDF Afdrukken E-mailadres

loire_chateau-de-chambord-02_730pxLa Croix Rouge ligt aan de rand van Huismes, een dorp met een geweldige slager, een bakker, een typisch Frans cafeetje, een tijdschriften/sigarettenwinkel, een kleine supermarkt, een postkantoortje en een restaurant. Op dinsdag is er markt met verse vis, groente en planten. Alle ingrediënten om de auto te kunnen laten staan!
Op 8 kilometer ligt de historische plaats Chinon, met het middeleeuwse Chateau de Chinon en tal van leuke kleine straatjes met winkels en horeca. In Chinon zijn in de zomer tal van culturele activiteiten, vooral ook ’s avonds, met het maanlicht over het water. 


frankrijk -8-d-fietsreis-loire-beaugency-saumurVia een prachtige tocht langs de Vienne en de Loire bereik je Saumur, een stad waar een dagje winkelen een feest is. En onderweg natuurlijk een paar wijnproeverijen aandoen. Of een champignonkwekerij, lekker koel in de warme zomers. 


In de zomer is er elke zondag in de buurt een antiekmarkt/vide grenier in de straten met nog veel echt leuke oude dingen.
Naast tal van prachtige chateaus in de omgeving, is er heel dichtbij in het bos een klimparadijs. Verder biedt het water op tal van plaatsen de mogelijkheid voor kanoën.  En het gebied leent zich uitstekend voor korte en lange fietstochten en wandelingen, b.v. langs de Loire. Enkele fietsen met versnelling staan tot uw beschikking.
Op drie kwartier rijden is in een oude steengroeve een echt mooie dierentuin.
In de toren en de vakantiewoning is een map beschikbaar met alle bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt.

 

carte de loire-atlantiqueChateau_de_Chaumont_Loire_Valley_Castles_France_wallpaper